Maak van je huis een thuis

Gepubliceerd op 10 oktober 2020 om 10:24

Een interieur is de natuurlijke weergave van je ziel.

Het is meer dan een meubel in een ruimte plaatsen en een likje verf op de muur.

Een passend interieur geeft je het gevoel dat hoort bij de plek waar jij thuiskomt, waar jij kan zijn wie je bent en waar je tot rust komt.

 

Maar hoe kom je tot een interieur dat bij jou past?

Om tot een passend interieur te komen kun je beginnen om de ruimte te analyseren.

Hoe ziet de ruimte er uit? Zitten er veel hoeken in? Is het een hoog of juist een laag plafond? Is er veel lichtinval of niet?

En welke functies wil je in de ruimte? Wil je er koken, eten, lezen, chillen en tv kijken of werken zoals nu het “nieuwe normaal” is?

 

De één weet precies wat ie wil en wat ie mooi vindt, de ander heeft geen flauw idee waar ie moet beginnen.

Mocht je nog niet weten wat jouw stijl is of wat bij jou past, wees gerust, je hoeft ook niet direct te weten welke stijl bij jou past.

Ga op onderzoek uit en sla dingen die je mooi vindt op. Dit kan bijvoorbeeld perfect op Pinterest maar uiteraard kun je ook een moodboard maken doormiddel van het knippen en plakken vanuit een tijdschrift of maak foto's van stijlen en materialen die je in het dagelijkse leven tegenkomt.

Ook kun je kleurenstalen bij de bouwmarkt ophalen en in je woning leggen/hangen, heb je ook gelijk de juiste lichtinval. Lichtinval is namelijk nogal een bepalende factor.

Dit zelfde kun je doen met materialen zoals hout of stukjes stof.

Combineer ruwe met fijne materialen en werk van grof naar fijn.

 

Om je een eindje op weg te helpen staat er een leuk interieurstyling invulboek in de webshop, in dit handige boek vindt je tips en is er ruimte om 5 kamers te stylen.

Mocht je er dan nog steeds niet uitkomen kun je uiteraard altijd contact opnemen met Paint it Black Interiors.

 

 

Geef een reactie:

Heb je vragen of wil je iets anders delen naar aanleiding van deze blog reageer dan via onderstaand veld of mail naar info@paintitblack-interiors.nl

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.